Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim

Anasayfa


     Otizm ve Otistik Zeka AQ

   
Fiyat : 110 TL (KDV Dahil)
Ürün Özellikleri
Otizm üzerine yapılan araştırmaların tarihçesi, otizmin hala ilk günlerdeki esrarını koruduğunu göstermektedir.
        Detaylar
 
 
Detaylar

Otizm üzerine yapılan araştırmaların tarihçesi, otizmin hala ilk günlerdeki esrarını koruduğunu göstermektedir. Selvi Borazancı Persson A (Autistic) Otistik (Q) Zeka tanımlamasıyla otizmi yeni bir bakış açısıyla değerlendirmektedir.

Dünyaya gelişinden itibaren her çocuğun belli sürelerde tamamladığı otistik dönemlerin herhangi birinde takılı kalan kişileri otizmli diye tanımlıyor yazar. Bir kişiye otizmli diyebilmemiz için otistik özelliklerin belli bir yoğunlukta olması gerekiyor. Bu bakış açısıyla, çevremizdeki kişilerde az ya da çok otistik özellikler gözleyebiliriz.
Selvi Borazancı kitabında otizmi araştıran teorilerine yer verdikten sonra, otizm ve Asperger sendromunun tanı ölçülerine yer verdikten sonra, otizm ve Asperger sendromunun tanı ölçülerine değinmiş, otizmi otistik zeka çerçevesinde, farklı otistik seviyeler üzerinde durarak incelemiştir. Kitapta anlatılan eğitim yöntemleri, eğitimcilere ve otizmli kişilerin yakınlarına yol gösterecek niteliktedir. İlginç örneklerle zenginleştirilen bu kitap, okuyucuya farklı bir dünyanın kapılarını açıyor.  
                  
Yazar: DR.  SELVİ BORAZANCI PERSSON
 
160 sayfa

 
 
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam47
Toplam Ziyaret307034
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat