Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim

Anasayfa


     Bak Diz Boz - Baby

   
Ürün Özellikleri
20 adet 30 mm ebadında boncuk. 20 adet model kartı 2 adet boncuk dizme aparatı. 2 adet ip
        Detaylar
 
 
Detaylar

20 adet 30 mm ebadında boncuk.

20 adet model kartı

2 adet boncuk dizme aparatı.

2 adet ip

Model kartları, boncuk dizme aparatının yanına yatak olarak bırakılır. Çocuk, modele bakarak boncukları aparata dizer.

Boncuklar kaliteli plastikten imal edilmiş CE belgelidir.

Amaç: Nesneleri renk ve şekil açısından ayırtetmek, psikomotor gelişimini desteklemek, dikkat ve görsel algısını güçlendirmektir. 

ÖNEMLİ NOT: 

Bebekler 1 yaş civarında nesneleri birbirinden ayırt edebilirler. Aynı olan iki nesneyi bir araya getirip eşleştirebilirler. 18. aydan itibaren renk, şekil, boyut ve doku alanındaki becerileri gelişir. Giderek bu yöndeki benzerlik ve farklılıkları ayırt edebilir durumuna gelirler. Genellikle 36. Aydan sonra renk kavramı gelişir ve renkleri tanımaya / isimlendirmeye başlarlar. Şekil kavramı ise daha sonra oluşur.

Bu setin temel amacı, bebeğin görsel algısını geliştirerek, nesneleri renk ve şekil açısından tanımasını sağlamak ve bilişsel gelişim sürecini desteklemektir.

Bebeğinizle çalışırken, buna (veya bu boncuğa) benzer olanı hangisi? Diye yönerge verin. (Çocuğun önüne ilk olarak sadece 2 seçenek koyun. Örneğin, Kırmızı üçgen ile mavi silindir). Bebek, süreci kavradıkça sizin yönerge vermenize fırsat vermeden karttaki boncuğa benzer boncuğu bulup yerleştirecektir. Takıldığı durumlarda ipucu vererek bulmasını sağlayın. (Kağıt ve plastikte aynı rengi elde etmek mümkün olmadığı için benzer kavramının kullanılması daha uygundur.) Çünkü setin amacı asla renk veya şekil öğretmek değildir. “Kırmızı ve yıldız olan boncuğu bul ve yerine koy,” gibi ağır yönergelerden sakının.

 
 
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam15
Toplam Ziyaret307002
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat