Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim

Anasayfa


     5N - 1K ve Ötesi (Düşünme becerileri Serisi)

   
Fiyat : 1500 TL (KDV Dahil)
Ürün Özellikleri
5N - 1K ve Ötesi (Düşünme becerileri Serisi) 6 kitap (Her kitap 48 sayfa, toplam 288 sayfa) - 300 görsel (9x11 cm)
        Detaylar
 
 
Detaylar


5N - 1K ve Ötesi (Düşünme becerileri Serisi)
Özel Taşıma Çantası
6 kitap (Her kitap 48 sayfa, toplam 288 sayfa)
6 Kart kutusu (Toplam 300 görsel; 9x11 cm)
3-6 Yaş
Öğrenmenin temelini oluşturan, bireyi çok yönlü düşünmeye sürükleyen ve yaşamsal süreçlerdeki farkındalık düzeyini gün yüzüne çıkaran soru ve çözümlerden oluşan kapsamlı bir settir.

Dinleme ve dinlediğini anlama yeteneği iletişim sürecinde önemlidir. İletişimi anlamlı kılan ve iletişimin devam etmesini sağlayan dinleme becerisidir. Dinlediklerini anlama olmazsa iletişim devam etmez, hatta çatışmaya yol açabilir. Birçok çatışmanın temelinde birbirini anlamama yatar.

Çocukların sağlıklı sosyal ilişkiler geliştirmesi için bir başkasını dinleme ve dinlediklerini anlama yeteneklerinin güçlendirilmesi gerekir. Bu yetenekler, çocukların okuldaki akademik becerilerinin de gelişmesini sağlar. Sınıfta anlatılan bilgilerin dinlenmesi önemlidir; ancak daha önemli olan anlatılan bilgileri anlayabilmektir.

Bu set, okulöncesi dönemdeki çocuklar için, yani okuma-yazma becerisi olmayan çocuklar için hazırlandı. Dolayısıyla akademik beceriler, ve en önemlisi okuduğunu anlama becerisi için bir ön hazırlıktır. Kitaptaki etkinliklerle çocuk dinlediklerini ve gördüklerini anlama yeteneğini geliştirecek, okul çağında ise gördüklerini, okuduklarını ve dinlediklerini daha çabuk anlama becerisi kazanacaktır.

Okula başlayan çocuklar, kısa sürede okuma-yazma becerisi edinir; ancak birçoğu uzun süre okuduklarını anlamakta güçlük çeker. Özellikle uzun cümle ve metinleri anlayamaz. Birçok öğrenci sınavlarda soruları doğru anlayamadıkları için ya yanıtsız bırakmakta ya da yanlış cevaplamaktadır. 

 

Sosyal ilişkilerde de dinleme ve dinlediğini anlama yeteneği gerekli olan becerilerin başında yer alır. Sosyal ilişkileri iyi olan bireylerin ruhsal gelişimi de sağlıklı olur. En çok arkadaşı olan ve sosyal ilişkileri iyi olan bireylerin çok iyi dinleme becerisine sahip oldukları saptanmıştır.

 
 
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam47
Toplam Ziyaret307034
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu
Saat