Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim

Anasayfa


     Sıralama Kartları 5'li

   
Fiyat : 300 TL (KDV Dahil)
        Detaylar
 
 
Detaylar

Adı:  : Sıralama Kartları 5’li

ISBN: 9786057871558

Adet: 95 kart.

Kartlar 350+350 gr sıvalı

Amerikan bristol kağıda basılmıştır.

Ortalama 7X10 cm ebatındadır.

Sıralama Kartları 5'li

Muhakeme, ilişkilendirme, dikkat yöneltme, ifade becerilerinin gelişimi ve genel olarak zeka gelişimini desteklemeyi hedefler. Okul öncesi (4-6 yaş arası) çocukların eğitiminde ve özel eğitimde kullanılabilir. 

 

KARTLARI NASIL KULLANABİLİRSİNİZ?

1.   1. Eylemleri adlandırma: Karttaki kişi ve nesnelerin ne olduğuna ilişkin sorular sorulur.

2.    2. Olayı oluş sırasına göre sıralama: Her bir olayı anlatan kartlar karışık olarak çocuğun önüne bırakılır ve kartları oluş sırasına göre dizmesi sağlanır. Gerekirse birkaç olayın doğru sıralanışı çocuğa gösterilir.

3.     3. Kartlardan hikâye oluşturma: "Hadi kartlara bakarak bir hikâye oluşturalım” denilir ve olayın ilk kartı çocuğa gösterilir. Resimli kartta gördüklerini anlatması söylenir. Gerektiğinde 5N-1K (kim, ne, ne zaman, nerede, nasıl ve neden) soruları ve hikâyenin akıcılığını sağlayıcı ipuçlarıyla hikaye oluşturma süreci desteklenir ve hikaye zenginleştirilir.

4.     4. Olayın sonucunu tahmin etme: Olayı anlatan ilk kart çocuğa gösterilir (örneğin, elinde pantolon olan çocuğun olduğu kart). Ne yapıyor, sorusu sorulur: Çocuk muhtemelen şöyle cevap verecektir: "Elinde pantolon var veya çocuk pantolonu tutmuş.” Sence ne yapacak, diye sorulur veya sen olsaydın ne yapardın, gibi sorularla empati kurması ve kendisi hakkında farkındalık düzeyinin yükselmesi sağlanır.

Not: Bu kartlar, Sıralama Kartlarıyla Yaşam Becerileri Seti adlı üründeki kartlar kullanılarak oluşturulmuştur. 

 
 
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam42
Toplam Ziyaret307564
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436
Hava Durumu
Saat