Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim

Anasayfa


     Dil ve Konuşma Egzersizleri 2-3 yaş

   
Fiyat : 80 TL (KDV Dahil)
Ürün Özellikleri
Dil gelişimi, çocuğun bilişsel gelişimini de destekler. Erken konuşan çocukların zekâ gelişiminin normal veya normalin üstünde olduğu kabul edilir.
        Detaylar
 
 
Detaylar

Dil gelişimi, çocuğun bilişsel gelişimini de destekler. Erken konuşan çocukların zekâ gelişiminin normal veya normalin üstünde olduğu kabul edilir. Çünkü dil gelişimi ile zihinsel gelişim arasında doğru bir orantı vardır. Özellikle iki yaşından sonra zeka ile dil gelişimi arasında önemli bir ilişki söz konusudur.

Zeki çocuklar, diğer çocuklara göre daha erken konuşmakta ve dile olan hâkimiyetleri daha iyi olmaktadır. Bu sebeple herhangi gelişimsel sorun olmadığı halde çocukta konuşma gecikmesi görüldüğünde çocuğa ayrılan zaman ve ilgi artırılmalıdır. Hem dil hem de sosyal gelişimini destekleyici çalışmalara ağırlık vermek gerekir. Çünkü sosyal yönünü desteklemek yani onunla iletişim kurmak, oyun oynamak, kısaca nitelikli zaman geçirmek diğer bütün gelişim alanlarının gelişmesini destekler. Dil gelişimi hızlanır ve zekâ düzeyi yükselir.

Çocuğun sosyal gelişim alanı desteklenmezse hem iletişim kurma güçlüğü yaşar, hem dil gelişimi gecikir, hem de bilişsel gelişimi geri kalır. Sosyal gelişim alanı gelişmeyen birey, iletişim kuramaz, dolaysıyla kendini ifade etme sorununu yoğun bir formda yaşar. Özlem ve arzularını, sevinç ve üzüntülerini bir başkasıyla paylaşamayan birey, bütün bu duygularını içe atarak, ruhsal sorunlara zemin oluşturur.
 
 
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam56
Toplam Ziyaret307578
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436
Hava Durumu
Saat